cara senang nk dptkan komen..aku pon suke komen kat blog yg gune cara ni...zassss

Jumaat, 11 Mac 2011
skang ni aku nk ajar care ini kpd blogger yg belum mempraktikkan cara ni...sbb..kalo kite wat entry..tp xde pengomen..mesti sunyi kan?dan entry kite tu akan dianggap SYOK SENDIRI..tu yg parah sbnrnye...sbnrnye aku pon same..tp aku bengang la..sbb entry org tu bez..tp bile aku nk komen..bukan main lame tunggu nk loading..lepas tu ade pulak kene pengesahan perkataan..tu yg x beznye bile jd mcm ni..so..kpd blogger yg xmo ade masalah mcm ni...sile peraktikkan cara ini ye.aku tukar ke bahase melayu supaye aku sndiri snang nk paham.mula2...
                                   korang pergi ke dashboard dan korang klik pada tetapan.....

                       lepas tu korang klik pade box yg ade tulis "ulasan"

bile setting untuk ulasan sudah di view..keep your eyes pada perkataan yg dibulatkan merah tu....


                                                     dan korang pilih tetingkap pop up...    
                 dan korang jgn lupa untuk memilih tidak pada pengesahan perkataan...caranye begini....
         
.di kawasan setting untuk ulasan juga..cari perkataan PAPAR PENGESAHAN PERKATAAN dan pilih tidak seperti yg dibulatkan merah diatas.......ianya supaya mengelak dari berlaku seperti imej di bawah ni..jap..nk upload jap..






                                                                                  #
                                                                                  #                         
                                                                                  #
                                                                                  #
                                                                                  #
                                                                                 #
            aku paling tak suke kalau terjadi seperti gambar di atas...sebab..menyusahkan aku untuk komen...lagi2 kalo kat blog yg loading lame giller tu...[[[sekali komen..ber jam-jam]]] (tipu je)



4 313 orang mengomen:

  1. atiEy_[azHa] berkata...:

    tak suka juga itu verification . huhu

  1. pencinta-Mu berkata...:

    hanim roslan..bagus gak tuh...tp macam susah jew?
    lambat arh cem tuh

  1. ❀Hanim_RosLan❀ berkata...:

    hehe...saye tak phm la abg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK-CluCK