first time ckp ngan hantu

Jumaat, 11 Mac 2011
cerita ni waktu aku ngan kengkawan kat asrama dulu..mase tu aku form 1...ade 4 org geng aku yg pale hotak dye mcm aku gak....name dyorg adelah
  • k.Lela
  • farah
  • aina
  • zack a.k.a. zarina
waktu tu k.lela ade bwk handycam..dalam keadaan kitorg boring teramat(pada waktu malam). kitorg berhajat nk buat cite hantu..pecah panggung punye..nk kalahkan David Teo..LOL.
diaLoG::::
  • K.Lela.::hanim,..ko jd hantu ye....
  • aku::weh..xmo la..takot..
  • Aina::ko kene jadi hantu gak..sebab antara kite2,mata ko yg paling besar skali...kate nk buat cite thriller yg suspen...mane boley hantu mate kecik...
  • aku::xmo2 gak...eee...korang giller ke??korang surohla farah.dye tu berani..satu lagi.mate dye kan sepet..kalau mata sepet pakai contect lens yg yg besar..msti jd mcm mata ju-on nanti
  • Farah::eh,ape aku lak??xde2,...muktamad..ko yg kene jd hantu...kite sekarang ni nk wat cite hantu yg lain dari yg lain...tak nak tiru cite ju-on...
  • Aku::tp aku takot ar beb...
  • Aina:: rilex ar makcik...kite belakon bukannye jaoh2...
  • Aku::ye la-ye la..nk kene jadi hantu ape ni?
  • Zack:: hantu pocong...sebab aq nk wat cite yg kononnye kite tersesat kat kubur.. aku dh siapkan script dye..props nye farah tgh buat..jap lagi siap ar tu...Aina akan solek ko bg jd rupa hantu...
 aku dgr perkataan hantu je rase meremang bulu roma..tp sebab aku lebih sukakan seni ini..aku wat2 kononnye rilex je.....
                                      1 jam kemudian........

  • AkU::;takot giller tgok muke aku......
  • Aina::haha,taw xpe...
  • K.lela::ko rilex2 je..jgn takot..sbb nanti kitorg akan suruh Fisha dgn shamihah temankan ko kat belakang
                     bile aku taw rupenye ade tukang teman,aku rase lega giller...fuhh!!!
akhirnye aku telah siap disolekkan....dan aku juga sudah dipakaikan kostum pocong(sejadah)..hehe..props kubur pon sudah disusun.....tibe2 aku nampak sorang lagi yg jdi pocong mcm aku..memula aku nk jerit..tp tak jd sebab aku nmpk muke pocong tu mcm muke zack..kwn aku..aku pon pegi kat dye..aku ckp..""zack,ko jd pocong gak ke??""..tp yg biul nye..dye senyum kat aku...org lain wat derk je kat kitorg,..mungkin tak perasan kot yg kitorg tgh bersembang...pastu K.lela panggil aku untuk scene pertama...[Dialog]
  • K.lela::hanim...sini cpt..kite wat short pertama dulu ye...
  • Aku::nape k.lela tak bgtaw yg zack jd pocong gak?pelik je...nape korang wat cite ni ade dua org pocong ye??heh..tp bagus gak..ade gak kawan aku..
  • K.lela::ape ko ckp ni?zack kat dlm la....
  • Aku::eh,td saye nampak zack jd pocong....
belum aku habis ckp lagi..diorang dh pecut marathon..dan baru aku paham,...td tu sbnrnye adelah pocong sebenar..tp yg sialnye..diorang blah mcm tu je....tinggal aku yg tengah terikat pakai kain kapan ni...aku pon ape lagi..menjerit dan meraung sambil menangis sekali...akhirnye k.lela patah balik tolong aku lari jugak..hahaha..memang kenangan giller la cite ni,..tp yg tak best nye..kitorg tak sempat rakam walau satu scene pon..huhu....

2 313 orang mengomen:

  1. syahirah shuairi berkata...:

    HAHAHA kelakar.
    tulah nak buat cerita hantu lagi, last2 yg betul2 nak enterframe juga

  1. ❀Hanim_RosLan❀ berkata...:

    tu pasal..yg pelik nye..mase ckp ngan antu tu..langsong xde rase takot...sbb tu ar x terpikir langsung yg pocong tu hantu sbnr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK-CluCK