kisah paling susah utk dilupakan...

Jumaat, 15 April 2011
pada suatu hari...dua org kwn aku iaitu Muya dan Izyani...diorang ade khibrah hari tu.(mase lapang yg diisi untuk buat kerja)..diorang khibrah kat kilang..kdg2 je pegi pon...lps tu..aku ngan balqis pon ngade2 nak ikot sekali..waktu tu ustazah takde...so..ktorang pegi je la tnpe izin...padah tak mintak izin ngan ustazah....sampai je kat sane,...asik2 kene marah ngan makcik2 kat situ..ade saje bende tak betul yg kitorang buat....bengang gak,.lepas tu kena bebel dgn Tok mi sbb smbhyang laju2...time nak makan tu..kitorang pegi restoran...ade makan free utk stuff2 and pelajar..kat situ ramai remaja lelaki yg tgh khibrah...diorang ade giat mara...mase kitorang nak amik nasik...tgok2..nasik abis...kitorang pon ngadu kat ustaz yg nasik dh abis...then ustaz tu suruh amik nasik kat depan...kat depantu ramai orang lelaki..kitorang malu gak nk pegi...tp sbb perut lapar..kitorang pikir...redah je~~...
tiba2..
"biar saye amik..jantang ghama depang",makcik yg bernama Mimah tetibe mengejutkan aku..pastu..aku pon kasi pinggan untuk letak nasik tu...tp si Muya ni pulak pegi tnye aku..
"ape yg Mimah ckp tu?"
pastu aku jwb
"jantang ghama depang"...(bukan mengejek...)
bila si Mimah ni dgr aku ckp mcm tu...dye pon marah ar...dye ingt aku ngejek dye...dpt satu bonus bebelan hari tu...
bila makanan sudah di prepare...kitorang duduk makan kat luar..tgh2 makan tu..tetibe ade sorang mamat ni berjalan mcm macho..tp bajek je...kitorang sume tgok je mamat tu...(kitorang mmg suke wusha pon)tp untuk suka2 je...mamat yg tgh berjalan tu...melangkah lagi hingga ke depan pagar rumahnye..tibe2=
kappow!!!
dye jatoh longkang..hahaha...kitorang ae lg...gelak tak cover ar...dh ar jatuh dua kali..malu gile mamat tu..jatuh longkang takde sape tolong angkat...yg kitorang ni pakai gelak je....tp yg gelaknye aku ngan muya je..izyani ngan balqis cover2...konon nak jaga hati mamat tu...elleh..aku ape kesah...aku gelak je...haha....
malam tu ustazah cerita pasal Qisas..balasan tuhan buat yg mengejek...cerita tumcm terkena batang hidung kiorang..then esoknye...kitorang plan nak mintak maap..sbb gelakkan....tp korang pikir kitorang nak mintak maap ke?perwhh!!malu aww!kitorang mintak maap kat kain pelikat yg tersidai sebelah pagar dye tu je..then..kitorang blah...wakaka...

p/s::mamat tu rajin giller...selalu nmpk dye wat kerja mcm anak dara...memula..kitorang ingt dye tu org gaji je.rupenye anak org tu...dh ar kaya..hehe~

0 313 orang mengomen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK-CluCK