Ramai fikir remaja ketagih berSMS,betul ke?

Selasa, 17 Mei 2011

tak dinafikan sekarang ni mmg ramai remaja obses dgn Laman sesawang, SMS dan handphone yang mahal2...walaupon tak kerja...sama juga dengan aku..aku ni kalau boring2...cari internet,cari handphone...fitrah seorang Remaja adalah bersosial..tp ianya berlaku kpd remaja je ke?
ok..disini saya nak terangkan...
apabila remaja,tambah2 lagi bila akil baligh...setiap remaja akan mempunyai perasaan ingin dicintai dan mencintai...yg membezakannye adelah sikit dan bnyk tahap kemahuan itu..tp..bila dah tua..perasaan itu makin pudar...ianye adelah kerana hormon yg dihasilkan oleh org tua dan muda adelah berlainan..sebab itula para remaja suka bersosial...kalau tidak secara face to face pon...dalam laman sesawang atau SMS pon jadik la...
bila dah obses tu..konpom la akan merase sentiase ingin memenuhi kemahuan yg di obses kan..sbb tu la kalau kite tgok org muda zaman sekarang ni..kalau tgh bercinta..fuhh!!..bukan main hangat2 taik ayam lagi ..smpaikan..tgh bawak motor pon boleh duk msg2 lagi.tgh pandang jalan raya pon..tangan masih bergerak menaip msg."taw la dh hafal keypad huruf tu kan".....adekah ianya berlaku juga kepade kite?
bila kita dengar je 'Remaja',confirm dye ade handphone.kan?.tp bila dgr atuk2 atau nenek2 ade phone..mesti kita akan ckp.."wow!,canggih gile tuk kau!"..ok,skrg ni mmg ramai orang tua yang canggih2..siap ade BlackBerry lagi...siap pesan kat cucu.."kalau dh smpai rumah,BBM nenek ye.."..mmg ade...
dan ramai jugak yg cakap bahawa org2 tua tu dh terpengaruh dengan org muda yg suka bersosial..
"eh!,jgn pikir gitu!..org tua ni dh takde perasaan ingin bersosial mcm remaja..kalau ade pon,just kat kedai kopi...ini semua dilakukan adelah hanya untuk mengikut peredaran zaman...tak bangga ke kalau nenek/atuk kite yg dilahirkan waktu zaman jepun dulu tu,dh canggih...hello!...kami orang tua moden la....


nota-naughty::aku bukan orang tua...

5 313 orang mengomen:

  1. tapi Sya Tak berminat sangat nak SMS...Call lagi Besh!

  1. baca dan senyum berkata...:

    haha serius nenek skrg dah maju. pegi kelas memasak pun pakai kain batik tapi bawak Ipad. hehe

  1. ❀Hanim_RosLan❀ berkata...:

    senyuman cahaya mata: u kaya...sbb tu la boleh calling2 24 hour..hhehe

  1. ❀Hanim_RosLan❀ berkata...:

    baca dan senyum: mcm nenek saye la..kuang3x..

  1. Fatin Baharum berkata...:

    haha. hafal keypad, i pon hafal keypad. maybe sbb dah selalu sgt taip msg zaman "muda" sampai jadi gitu kot ? hehe..

    nice entry btw :)

    latest entry : mky convocations :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK-CluCK