DEFINISI KECANTIKKAN MELALUI UJIKAJI MINIMA (KHAS UNTUK PEREMPUAN)

Isnin, 6 Jun 2011



Ramai yang tertanya-tanya,kenapa ade orang cakap anda‘comel’?kenapa mereka tak sebut ‘cantik’?ape beza ‘comel’ dengan ‘cantik’?dan mcm mane seseorang tu boleh dikategorikan sebagai ‘hot’?
Baiklah,disini,saye nak bgtahu kat korang setiap definisi Cantik,Comel,ataupon Hot!..dan dimanakah terletaknye asset Cantik,Comel dan Hot tu?

Definisi Cantik,..
Cantik disini bermaksud,jelitawan,..kecantikkannye membuatkan orang terpegun,..dimanakah asset itu?..asset itu terletak di Bulu Kening dan Hidung,..
  • Kesimpulan untuk hidung
Semakin mancung hidung seseorang itu,semakin cantik lah dia..
  • Kesimpulan untuk Bulu Kening,..
Semakin Rapi bulu kening seseorang itu,semakin cantiklah dia...

Baiklah,..itu adelah kesimpulan untuk Hidung dan Bulu Kening,..untuk contoh,jika kita melihat hidung seseorang itu mancung,dengan serta merta kita akan cakap,.”mancungnye hidung dia”...tapi kalau kita melihat hidungnye mancung,dan bulu keningnye tersusun rapi,..kita akan ckp..”Cantik!..”..kerana disitulah terletaknye gelaran cantik untuk seseorang,..
DEFINISI COMEL
Comel,seseorang itu akan digelar Comel adelah melalui Mata dan Perangai,..
  • Kesimpulan Comel
Semakin besar dan bulat mata seseorang itu,semakin comellah dia,..
  • Kesimpulan Perangai,..
Semakin manja seseorang itu,semakin comellah dia...

Ok,disini saya ingin menekankan bahawa,..skarang ni ramai yang tak dapat bezakan antara manja dan gedik,...
  • Definisi Manja..
Seseorang yang berperwatakkan kebudak-budakkan , lucu,dan suka membuatkan seseorang tersenyum,.dan mempunyai sifat yang Happy Go Lucky..
  • Definisi Gedik.
Seseorang yang perasan cantik,suka tarik perhatian semua orang dan gile popular..dan orang yang gedik ni jugak,suke gelak kuat2..
Jadi kita lihat disini,..apabila seseorang mempunyai mata yang bulat ataupon besar,pasti akan dikategorikan sebagai comel,..

Contohnye bayi,..sesetengah bayi biasenye mempunyai mata yang bulat dan anak mata yang besar..disamping kulitnye yang gebu..itulah yang menyebabkan orang ramai mengatakan bayi itu comel..dan contoh lagi,..orang korea yang bermata sepet dan tak comel ..tapi apabila dia memakai contact lens yang saiznye lebih dari 16mm..dan membuat solekan khas untuk mata besar,..pasti akan kelihatan comel,..bukan je comel biase,..tapi comel gile!.kan?

Perangai pula,..apabila manja dan kebudak-budakkan..orang sekeliling akan melayan anda seperti budak2..kerana mereka fikir bahawa anda mahu dilayan seperti itu,...dan serta merta orang akan ckp anda comel,..Cuma orang yang dengki je ckp gedik kan?heheh
Definisi Hot!
Hot seseorang itu terletak pada keseksiannye..dan seksi itu ade dibibir dan juga belaian...
Seksi bibir bukannye seksi melampau mcm Angelina jolie tu..itu dah tebal gile..haha..seksi yang dimaksudkan adelah bentuk bibir ideal,..seperti bibir yang kecik dan tebal
..belaiannye pula tidak semestinye anda harus membelai orang lain untuk mengetahui keseksian anda,..tapi ia bergantung kepada cara anda membelai Bear ataupon Baby..dan orang lain akan Nampak keseksian anda melalui itu...

Dan apabila Cantik,Comel dan Hot digabungkan,..anda adalah superb!..

Nota naughty::ape kelebihan korang?Cantik,Comel atau Hot?cecite2...heheh

1 313 orang mengomen:

  1. tiha berkata...:

    Salam Perkenalan
    marilah join kontest blog saya dan marilah beli brooch di blog saya :
    http://fasham87.blogspot.com/2011/06/perihal-craft-dan-contest.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK-CluCK