Dulu orang gelar aku JB,bukan Justin Bieber,tapi Jerawat Batu

Sabtu, 11 Jun 2011
baiklah,..entry ini cuma sekadar ingin meluahkan perasaan yang dah lame terbuku.tak taw la kalau korang nak bace atau tak cite sedih ni...ye la,sape tak sedih..dulu muka aku huduh,..bnyk jerawat,..sbb tu la dulu aku taknak tangkap gambar,..kalau nmpk ade orang nak snap gmbr je..aku lari bgai ribut taufan..tapi itu tak bermakna aku ckp yang aku ni dah cantik..haha..ok,seriously,.dekat facebook aku dulu..aku tak letak gambar aku..kalau ade pon,dalam 2-3 gmbr je..yang bnyknye gambar time kecik2 dulu..(sebab time kecik takde jerawat)..
.kalau aq nk tngkp gmbr time jerawat tgh penuh kan,lps aku tangkap gmbar tu,.aku terus edit.kasi ilang jerawat tu.dah la aku tak reti edit,nmpk sgt gaya editnye..jadi huduh..haha..sbnrnye aku dulu ade masalah resdung,time mak bapak aku bawak jumpe bomoh resdung,..aku takot2 nak wat rawatan,..jenuh kena paksa..sbb dia masukkan asap dalam idong,takleh bernafas la aku!....then bile jerawat dah tumbuh,..aku suke picit-picit or kopek jerawat tu,..kopek bukannye tetek,..tp kutis..dan bila jerawat tu dah kering,..dia jadi hitam atau koko gelap..of course la aku malu nak keluar rumah bile muka jadi mcm tu...asal tumbuh je jadi macam merah2-merah muka aku penuh bintik-bintik. .kawan-kawan aku yang nakal2 tu duk ejek aku ni JB (Jerawat Batu) aku tahu,diorang tak tahu perasaan aku,sbb diorang tak pernah alami jerawat mcm aku..dari umur 13 lagi muka aku dah penuh jerawat,..dan akhirnye,..12/1/2011..mak aku bawak pegi spa,..rawatan kat sane best2,..ade sekali ngan sauna dan massage..setiap minggu mak aku bawak pegi sane..tukang urut dia pondan,..haha,..aku tak tahula dosa atau tak dia urut aku tu,..sebab maknyah tu kata dia khunsa..aktif kat belah pompuan,.hmmm,wallahua'lam..
dan setelah sebulan aku buat rawatan tu,..jerawat aku ilang..dah takde langsung jerawat,licin,.dah tak menggerutu lagi...sebulan tu woo!!,..lame gile..dan aku takpayah nak edit2 gambar dah,hahaha!

  • mestila kena edit kalau muka penuh jerawat,..nanti orang kutuk2 kang,diri sndiri plak yang terasa,..pastu orang tu jugak yang berdosa kan?heheh...


  • takde jerawat dah kan?hahah!..
lepas tu aku punye gembira la jerawat dah takde(walaupon tetap huduh),aku pon duk berangan amik gambar sorang-sorang,pastu aku masukkan dalam pesbuk,..tetibe ade sorang mamat ni mesej kat aku,.dia cakap aku ni jual muka,...
dan aku pon berenti amik gambor dah,..heheh...tak pela,..aku tak marah pon kat mamat tu,..dia ade hak nak tegur aku kan?dan aku pon suka ade orang tegur aku,..sebab human always make mistake,dan manusia tak sempurna...

  • Nota-Naughty::orang yang ejek aku Jerawat Batu tu,sekarang dah penuh jerawat pon kat muka dia,.teruk lagi dari aku,.
  • Moral Of The Story::jangan kutuk orang,nanti Tuhan Qisas kat kita semula..



6 313 orang mengomen:

  1. baca dan senyum berkata...:

    lalala jalan2 kat blog ni. hahaha

  1. ❀Hanim_RosLan❀ berkata...:

    aikk..lalala je?xde komen psl entry ni pon..heheh

  1. 'Aisya Salim berkata...:

    putih suci mukaa sekarang. comel ngan mata bulaat!

  1. Best lah pulak cerita kamu nih . Apa yang saya nampak Tuhan nak proses kita supaya dah lali dengan rasa hodoh . yelah bayangkan dahlah masa remaja , kalau cantik , mesti kita rasa bangga ,ujub riyak takbur dan sombong dengan kecantikan . itu lebih bahaya kot . Terima Kasih Tuhan . dah licin dah ~ Alhamdulillah . bagus2 . huhu :)
    Jealous lah pulak . haha *juz kidding .:D

  1. Tanpa Nama berkata...:

    awak pergi spa mane ye?kalau sudi share.huhu.. =)

  1. ❀Hanim_RosLan❀ berkata...:

    spa aromaterapi..bole buat sendiri kat umah guna lilin aromaterapi..psl boleh ilangkan streess..jerawat kan perubahan hormon,perubahan hormon slalu terjadi bila stress,.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK-CluCK