conjucktivis

Isnin, 3 Oktober 2011
aku ni baru je dalam beberape bulan pakai contact lens...saje suke2..mata x rabun pon...dulu aku penah kena conjucktivis..pasal guna liquid yang x padan....habih merah mata..tapi bile aku dh jumpe liquid yang sepadan...mata aku x merah dah...aku just pakai time ade event penting atau kenduri kendara je..time kuar bandar biase2 aku tak pakai...


liquid contact lens yang aku sedang guna..jenama sensiplas..
 aku just guna contact lens dari korea je.jenama lovely lens..yang harga 40-50 hengget..tak mahal pon...sebab aku tak rabon..kalau rabon kena tempah lens sampai beratus-ratos habis...


sebelum pakai contact lens
selepas memakai contact lens

 ramai yang bercakap tentang keburukkan contact lens...tapi terpulang kepada seseorang...selagi dia pandai menjaga kebersihan dan tataertib pemakaian..selagi itu lah tiada masalah...

6 313 orang mengomen:

  1. Finaz Jaafar berkata...:

    aah..kalo pandai jaga takde masalah punya lah..=)

    aww bulatnya mata kamu lepas pakai lens !

  1. ❀Hanim_RosLan❀ berkata...:

    hak a....lens dari korea..memang jadi bulat mate...hheee

  1. ceritasekupang berkata...:

    kalau yang ada power memang kena tempah ek contact lens tu ?

  1. ❀Hanim_RosLan❀ berkata...:

    ak ah..sebab nak kena tahu degree mata dari doktor dulu..lepas tu boleh la kalau nak pakai lens korea yang ade power...

  1. mizzkechique berkata...:

    booolatnya.. hehe

  1. sekamar rindu berkata...:

    betul tu..apa yg penting.kebersihan perlu diutamakan..mata tu sangat sensitif..kalau tak bersih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK-CluCK