Mengenali karekter seseorang dari status facebook

Rabu, 5 Oktober 2011


Selama ni,korang ambik kesah tak pasal status kengkawan dalam facebook tu?ya la,aku tau la korang jenis tak jaga tepi kain orang.tapi korang tau tak ape yang tersirat dan tersurat disebalik setiap status kawan2 korang tu?..haaaaaaaaaaa.......jom check it out..


  •    jenis orang yang Takde Kerja = update facebook sampai 5,6,7,8,9 kali sehari,Contohnye macam , “ahhhh,sakit kepala.” . “Dahaga la pulok”.. “Ngehh-Ngeh...Yess!”..
 
 
  •    jenis orang yang Jiwang = Menggunakan bahasa awan larat yang sangat meleret-leret... Contohnye.. “Seperti rembulan yang sayap tinggi diatas,begitu kau jauh dariku,namun sedikitpon tidak akan memudarkan ingatanku terhadapmu,aduhai.... dewi cinta....dikaulah malaikat sejahteraku.....”
 
 
  • Jenis orang yang Disleksia = Menghadapi kesukaran mengeja dengan betul,penggunaan huruf vocal dan konsonan yang tunggang terbalik,kejap beso kejap kecik,besar,kecik ,besar, kecik je aku tengok,..contohnye...:”JuStiN bE’aVeR tU KiUtTtt bAnGaTttt....KiTeRrr sUkErrrrr La dIErrrrrr tU wehhhhhhhhh,”


  •    Jenis orang yang Sendu a.k.a. Sengal = Statusnya selalu berbunyi rawan atau sedih pilu..contohnya:.. “Apasallah dia nak dengki dengan aku?” “Kenapa mesti kau tinggalkan aku?ohh....kasihani diriku..”


  •    Jenis orang yang Berlagak = Mungkin tak bermaksud langsung nak berlagak,tapi bila dibaca,bunyinya macam tu...contohnya:..”Baru balik main golf dengan datuk abu gapor..” status bersambung. “tiket ke Gold Coast Australia dah booking awal-awal.” Dan seterusnya,.. “Dinner malam tadi kat Hotel Lima Bintang.”
 

4 313 orang mengomen:

  1. JIJI YU berkata...:

    kalo ceni camne..ketiakku berdaki lagi

  1. ❀Hanim_RosLan❀ berkata...:

    haha,itu pengotor,..

  1. Rosalia berkata...:

    nsb bek tak de dlm snrai:D

  1. anisyafrina berkata...:

    kategori "jiwang" kot. haha :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK-CluCK