Mata adalah daya penarik

Sabtu, 12 Mei 2012



Selama ni korang perasan tak,kenapa orang nak sangat kasi mata cantik, sanggup habis kan duit beli bulu mata palsu,contact lens..semata-mata hanya untuk mata..lepas tu gaya solekan smokey eyes ..lepas tu ade pulak warna baju yang menyerlahkan mata..semua itu adalah kerana,mata ini bertanggungjawab menjadi daya penarik hati seseorang..bak kata pepatah dulu-dulu…’’dari mata turun ke hati’’..

‘Dari kerana mata,yang mempunyai kuasa’

Sebab tu la ramai orang cina atau korea atau jepun mereka-cipta berbagai solekan untuk membantu membuatkan mata lebih tampak besar dan cantik..mereka yang mempunyai single eye-lid disolek hingga menjadi double eyelid..mereka sebenarnya desperate
 nak kasi mata besar dan cantik,sbb mata diorang sepet..ade pulak yang menggunakan kaedah kosmetik surgery.. pelakon atau penyanyi jepun dan korea sekarang ni cenderung kepada mata yang lebih besar,itu semuanya atas bantuan kosmetik surgery..korang nak buat jugak ke kosmetik surgery ni…silakanla kalau nak kena bakar kat neraka..tuhan dah kasi mata yang sempurna,nak dibaiki lagi ke..dan kepada sesiapa yang dari lahir mempunyai mata yang cantik,bersyukkurlah…

Cuba fikirkan kembali,ramai yang selalu menggunakan dialog ‘aku terpesona dengan kecantikkan matanya’…tapi jarangla sgt orang yg cakap ‘saye jatuh cinta dengan hidungnye yang comel’..kalau ade pon yang cakap macam tu,mungkin bini saleh Ya’cob..haha..tapi ade juga yang jatoh cinta sebabkan bibir perempuan tu cantik,mungkin ade,tapi sekarang ni,orang tua yang berkedut pon,bila pakai lipstick dengan lipgloss,bibir akan Nampak munggil dan muda remaja ok…so,jangan terpedaya..

Ok,berbalik kepada solekan mata..kalau kita tengok TV selalu kan kita tengok artis yang bersolek tebal2,pakai bulu mata palsu berlapis-lapis,dengan kontek lens kaler kelabu or biru..punya la cantik kemain mata tu..antara artis yang tak penah tinggal bulu mata ngan contact lens adalah Rozita Che Wan, atau Che’ Ta..



Kerana itulah,mata adalah daya penarik hati seseorang,
  
Bangsa2 yang majoritinya bermata cantik
-         mexico
-         latino
-         Americano
-         Hindustano
-         Arabino
-         Pappa marigano

Bangsa2 yang majoritinya bermata sembab
-         Korean
-         Japan
-         Dan yang muka mcm cina…..

Tapi jangan pandang serong,bukan semua mata sepet itu tidak cantik,

=kenapa melayu takde dalam list diatas..kerana,melayu ni majoritinya berada ditengah-tengah..maklumla,Negara ditengah-tengah garisan khatulistiwa,kulit tak putih tak hitam,tapi sawo matang,tengah-tengah le tu,mata tak besar tak kecik,tapi sederana,tengah-tengah la tu,hidung tak mancung tak kemik,sederhana  je,tenga-tengah la tu,tetapi,bila dikacukkan,sebab tu la ada yang muka mcm arab,macam cina,macam omputih,nama last pulak pelik-pelik,Richardson la,Hudson la,cartwright la,evans la,pappa marigano la…


Nota-naughty – kalau mata je yang cantik,tapi muka berjerawat,hidung kemik kembang,bibir nipis melentik,mulut besar dan lebar,tak cantik gak,heheh



1 313 orang mengomen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK-CluCK